Дърво и бетон

Интериорен дизайн на еднофамилна къща

Статус на обекта: Проект, 2020
рендери (3D визуализация)

Двама роднини закупуват общ парцел близо до София и правят класически къщи близнаци, с напълно идентични разпределения, а фасадите с леки промени – основно в облицовките.

Цялостната концепция беше подчинена на черно, бяло, сиво, дърво. Всякакви цветови акценти бяха нежелателни, макар че се опитахме да прокараме петролено-зелено в едната къща. Хубавото беше, че направихме две различни дизайнерски решения в двете къщи и макар да са подчинени на една обща идея, извадихме различно звучене.

Скатният покрив в дневната ни наведе на идеята да използваме осветителни тела на релси , за да може да наситим помещението със светлина, без компромис от наклона на тавана. Предизвикателство беше и да усвоим височината над кухненските мебели и в двете къщи. Преминахме през много идеи, всички от които ни се сториха нефункционални в крайна сметка. Заложихме на добрата стара практика за визуално намаляване на височината – начленяване на пространството. Така наречените „светещи перголи“ станаха запазената марка на този проект.

Спалните останаха под мотото – искам  да съм като в класна хотелска стая, затова изчистихме от прекалено много детайли помещенията, като заложихме на композиция зад гърба на леглото.

Най-любимото помещение на всички, които видяха проекта, си останаха баните. Две големи пространства, с прозорец към двора, като всеки от клиентите подчерта предпочитанията си и така в едната баня смело заложихме на класическа вана с лъвски лапи за крака, в тотален контраст с модерната заобикаляща среда.

Заинтригувахме ли ви? Ако имате нужда от още вдъхновение, разгледайте нашите реализирани проекти и услуги. Ние от My Design ще се радваме да обсъдим с вас вашите идеи и да отговорим на всякакви възникнали въпроси.