Много светлина

Интериорен дизайн на светъл тристаен апартамент

Статус на обекта: Изпълнен, 2020
рендери (3D визуализация)

Още на първата ни среща клиентите заявиха – искаме интериорен дизайн с много светлини – в стените, по таваните, в мебелите, преплитащи се и създаващи усещането за милиони слънца около нас. Това доведе до много смели форми и решения с множество вградени LED ленти, следвайки заданието, което беше подадено. Стартирахме идеите в синьо, защото е разкошна комбинация с дърво, но в крайна сметка заложихме на тревно зелено, за да вкараме природата по-близо до така смелите и резки неприродни форми.

Дневното помещение е дълго общо около 10 метра и в него трябваше да се развият общо четири различни функции: готвене, хранене, дневни занимания и вечерно кино, а след COVID-19 – и работно място. Визуално разграничихме кухнята от трапезарията чрез бар плот, а работното място от дивана отделихме с етажерка за книги.

Коридорът зае много важна част от дизайна на апартамента, защото трябваше да е като визитна картичка на клиента. Още при влизането да подскаже, че навътре става още по-интересно. Стената с ламперия и тапетни врати го подсказва на всеки гост.

Предизвикателство беше и усвояването на пространство под тъп ъгъл в детската стая зад вратата. За да можем да имаме пълноценен гардероб, проектирахме своеобразен дрешник с неправилна форма зад раклата на леглото. Дългосрочният план е на мястото на единичното легло да се появи двуетажно, а неотваряемата част на дрешника ще използваме като стена. И не на последно място е опънатият таван с небесносиня текстура с облаци, който през нощта се превръща в звездно небе, благодарение на LED подсветката и хилядите миниатюрни отвори в него, направени на ръка.

Заинтригувахме ли ви? Ако имате нужда от още вдъхновение, разгледайте нашите реализирани проекти и услуги. Ние от My Design ще се радваме да обсъдим с вас вашите идеи и да отговорим на всякакви възникнали въпроси.